zondag 16 september 2012

happy housewife

Wij hebben vakantie gehad de voorbije week, zomaar in het pas begonnen school-/werkjaar, en zonder speciale plannen. Heerlijk. Ik kon alles doen waar ik anders geen tijd voor heb. Nu ja, tussen het huishouden door, want dat doe je dan meer dan anders.  Ik heb wat afwisselender gekookt, met dank aan http://photo-copy-ann.blogspot.be/ voor de goede inspiratie. En met dank aan mijn nieuwe kruidentuin, die door hummeltje van meer dan voldoende water wordt voorzien...
Naaien kon weer (eindelijk een luiertasje kunnen afwerken)

(body'tje volgens het geboortekaartje)

en knutselen met flockfolie

                                                 (voor het broertje van hummeltje)

en gewoon op de grond gaan zitten spelen met hummeltje, 's morgen met zijn allen naar de bakker wandelen en zomaar naar een fantastische speeltuin gaan waar hummeltje zich meer dan ooit heeft uitgeleefd. Zoveel fun voor kleintjes met snelle benen! Door de houten verbindingspaadjes kan ook manlief, die een rolstoel gebruikt, meespelen met hummeltje. En er is een heel verzorgde kinderboerderij aan verbonden (of omgekeerd). Hier komen we nog!

Ik heb de naai- en knutselmicrobe nu weer helemaal te pakken (wat gek klinkt, want ik ben  maar de meest beginnende beginner). De uitgeknipte lappen stof voor een 'basic kid pants' liggen wel eindelijk voor mijn neus te pronken. 
Ik hoop dat ik dit elan kan verderzetten. Misschien niet meteen, want er ligt nog dringender werk op me te wachten. Maar toch liefst snel. Wat staat op mijn wanted-lijst: 

 • broekje (startklaar)
 • 1+1 = 1 - t-shirt (een nipt passend t-shirt met korte mouwen, en een te klein t-shirt met     lange mouwen worden er één met lange mouwen - nog vast te naaien, voorbereiding is klaar)
 • een nieuw t-shirt met lange mouwen en boord (help!)
 • een jacob-broek (zie http://www.zonen09.com/#!zonenpatronen).  Deze broek vind ik ongelooflijk mooi, en perfect voor hummeltje, maar lijkt me oh zo moeilijk). 
Hier ga ik veel vertoeven komende tijd:Naast naaien wachten ook nog de volgende projectjes:

 • oud trouwservies van mijn ouders van een sjabloon voorzien. Ik vind het witte porselein zo ongezellig.
 • (omdat het moet) tuinhuis opnieuw verven. (had eigenlijk moeten gebeurd zijn, maar niet mijn favoriet).
 • kasten leegmaken en als de nieuwe kasten er zijn (midden oktober - jippie!) deze inladen (lees: opbergdozen kopen en vullen, decoratie uitzoeken, servies uitstallen in de vitrinekast). Love it!
 • bekvam-trapje van ikea verven. Dit is wat dringender geworden omdat de koeken naar een kast hoger verplaatst zijn, wegens grijpgrage handjes van hummeltje.
Mij vervelen? Kan niet deze herfst en winter. 

2 opmerkingen:

 1. Klinkt als zalige momenten met man- en zoonlief! En je hebt groot gelijk, genieten wanneer het kan, met volle teugen!!
  Je foto's zijn enorm leuk! Vooral je luiertasje vind ik prachtig!!
  En kruidentuintje wil ik ook nog maken hier, lijkt me geweldig! En je knutselideetjes klinken tof!
  Om de één of andere reden heb ik ook de knutselmicrobe te pakken, al is dat niet knutselen met stofjes want daar ben ik een ramp in!
  Maar leuke kaartjes maken vinden ik super! (Ik denk dat het ook vooral bezigheidstherapie is voor me!)
  Ik kijk in elk geval uit naar je volgende uitgewerkt projectje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie bak voor je kruiden! Waardevol bezit. Drink je ook kruidenthee? Werkt ook super nl ;)
  @Naaien en boord, als je Mamasha kent (Jacobbroek), ken je natuurlijk ook haar tricot- en boord-tutorial... http://madebymamasha.blogspot.nl/2011/06/de-xy-files-t-shirts-tricot-en.html
  Succes en veel plezier met al je plannen! Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen