zondag 3 maart 2013

Snuffeltijd

Gisteren een heerlijke avond beleefd bij een vroegere studiegenote. Iemand die je een estheet zou kunnen noemen. Ze geniet van schoonheid in het leven, in dingen, in haar woning, in kleding, in kunst in al haar vormen, in de liefde. Iemand die ook veel snuffelt in woonboekjes, tijdschriften en daar knipsels uit bewaart als inspiratie. Iemand die in dat opzicht wat gemeen heeft met mij. De gesprekken waren gezellig en bijzonder inspirerend. Ik schreef tal van nieuwe inspiratiebronnen op. Winkels, merken, boekjes, plaatsen waar je lekkere thee kan vinden, nieuwe cd's en noem maar op. Of zelfs tips om je partner niet te verliezen in de drukte van onze energiebom in huis. 
Om maar een paar dingen te vermelden, in willekeurige volgorde:
Thelma en Louise
Winkel Munt in Mortsel
Van Hassels,
Bel
Orla Kiely
A.Puur
Espoo.be
Lucy has a secret
Revolution thee
Martine de Kok
Door mij aangevuld met
Jan Swerts
Jonas Winterland
The Boney King of Nowhere
Midlake
Al de blogs die ik volg
Deens.nl

stijlkaart.nl
Ferm Living
First Aid Kid
De nieuwste van Axelle Red
Maar ook heel inspirerend: de Kringwinkel, Swiet (ja inderdaad, mijn naam is niet origineel, ik beken), de plaatselijke verfwinkel, uiteraard pinterest en hopelijk binnenkort veel rommelmarkten.


Over Martine de Kok moet ik wat kwijt. Ik heb het beloofd nadat ik een gratis exemplaar van de eerste full cd overhandigd kreeg, maar vind het ook echt de moeite waard.  Martine de Kok heeft talent!  Doet soms wat (veel) denken aan de beginjaren van Boudewijn de Groot of Herman van Veen ('opzij opzij opzij', dat ik overigens heel goed vind),  maar 't is toch ook heel anders. Het ene nummer raakt de lachspier, het andere gaat dieper. Luister maar eens naar 'plaatselijk verkeer', de titelsong. Of wat vind je van deze quote: 'zij zag het niet zitten, maar hij stond erop'. Goed gevonden, toch? Maar wat bij me vooral bewondering opwekt, ze doet het allemaal zelf. Muziek schrijven, spelen, de tekeningen maken voor de cd-hoes enzovoort. Dit maakt haar website ook heel aantrekkelijk om eens in rond te snuffelen.


Verdorie, een lijst neerpennen is zo gevaarlijk. Want nog voor ik zal afsluiten, zullen er weer honderden noemenswaardige kunsten en inspiratiebronnen in mijn hoofd opspringen. Dingen die mij meer raken dan wat hier is opgesomd. En uiteindelijk kies ik nog het meest voor oude en doorleefde dingen die ik per toeval ergens helemaal ander tegenkom. Zo heb ik vandaag nog kleuren gekozen voor een oude ladenkast die straks boven moet pronken. Ik vond hem achtergelaten in de straat van mijn kot.  En ik heb een bankje uitgetekend voor in onze hal. En kleuren gekozen voor de ikea fotokadertjes in de living. En nieuwe foto's in deze kadertjes gehangen.


Enfin... er is wat lente in mijn hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten