zondag 10 juli 2011

La douce France
Onze reis door Frankrijk gaf ons graanvelden, zonnebloemen, heuvels en bergen aan de horizon, zon, rust, razende auto's ook, verse croissants en veel meer heerlijk eten, een auberge op een heuvel met een ingeweken Engelsman als gastvrije gastheer, mooie steden, de zee, typische Franse dorpsgezichten, liefdevol gezelschap van manlief,  pa en vrienden ... Valt het je op dat onze vakantie fantastisch was? Misschien wel de mooiste ooit. Helemaal zoals ik me romantisch Frankrijk had voorgesteld.
En alsof dat niet genoeg was ... maandag 4 juli ...  Markt in M. Een cafeetje waar wat Belgisch volk samenkomt. Met wijn en hapjes. Papa, zijn vrouw, onze vrienden, en 'tante A.' (Belgische gastvrouw op een heuvel in een godverlaten Frans dorpje) samen rond een tafel. Ik kon niet langer wachten. Manlief heeft de telefoon genomen en naar de dienst pleegzorg gebeld. "Alles is in orde. Je kan rustig genieten van een welverdiende vakantie. Details krijgen jullie 14 juli". Met andere woorden: we worden pleegouders! Ooit, in ieder geval. Details, wachttijden, bijzonderheden, ... hiervan is nog niets bekend, maar ach, wat maakt het uit? We hebben een extra fles besteld, het glas geheven en een potje gehuild. We gaan voor een kindje zorgen, op een dag! Wat meer dan twee jaar lang een bijna onbereikbare droom was geworden, wordt nu een soort tastbare foto in mijn hoofd.  
Onze reis door Frankrijk was bijzonder. En ooit gaan we terug naar de markt in M. Met een hummeltje op onze schoot.

5 opmerkingen:

 1. Geweldig nieuws heb je daar gekregen! Echt tof! Ben blij voor jullie!! En zo mooie foto's zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergoed nieuws! Ik kan me voorstellen dat dat eventjes een hele ontlading was! Ik weet zeker dat je dat ene moment van dat ene telefoontje je leven lang nog zal onthouden, en ik duim heel hard mee dat de tijd snel mag komen dat jullie daar terug naartoe kunnen gaan met een hummeltje op jullie schoot... Ik kon het niet mooier zeggen dat jij...
  Geniet van het gevoel...

  Liefs
  Barbara
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw Swiet! Het doet me deugd dat je zo genoten hebt van je reis! En zoals je zegt, een speciale reis. Op naar 14 juli!

  groetjes

  Tober

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super! Een fantastische reis gehad met prachtige herinneringen! Ben blij voor jullie! Deze reis zullen jullie niet snel vergeten, zo te zien. ;-) Liefs, Me (Myself and We)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor de lieve reacties! Een onvergetelijke reis, inderdaad. We kijken nu uit naar donderdag. Dan krijgen we het volledige verslag voorgeschoteld, en weten we misschien ook wat meer over wachttijden e.d. Wordt dus zeker nog vervolgd ...

  BeantwoordenVerwijderen