maandag 2 januari 2012

jaartje van tevree

Ik ben een dagje thuis met ons hummeltje. Eindelijk rust. Héérlijke rust. We zijn aan een jaar begonnen met ons hart (en huis) vol van onze grootste wensen.  Dromen en hoopjes houd ik voor altijd over, maar mijn grootste (levens)wensen zijn vervuld. Ik laat dan ook al mijn wensen voor dit nieuwe jaar aan moeke. Een goede gezondheid voor haar, dat is ook onze kers op de taart.
Het dagje thuis doet me goed, want het is toch helemaal anders, kerst en nieuwjaar met pak en zak. Ons hummeltje doet dat super goed, maar ikzelf kan toch een grotere portie 'zen' gebruiken. Go with his flow. En soms mag het ook wat minder zijn. Ik heb de gewoonte om persoonlijke cadeautjes uit te zoeken, en had de voorbije jaren ook weken op voorhand een bezinningstekst voor de kerstkaartjes klaar. Dit jaar lukte dat niet. Geen tijd en geen creatieve ruimte. Zo erg zelfs, dat ik een cadeautje voor mijn oma was vergeten. Gelukkig gaat het in mijn familie om het samenzijn (en oké, ook die heerlijke kom soep en een paar pakjes). En dan kan het met wat minder.
Dat wordt meteen mijn voornemen: tijd voor gezin en familie. Verjaardagsfeestjes mét taart, knutselen, wandelen, gezelschapsspelletjes, strijken in de woonkamer, samen koken, koekjes bakken, fietstocht in de (nog aan te schaffen) bakfiets. En dan mag er al eens stof liggen, of strijk staan van de vorige wasmachines terwijl de nieuwe al staat te draaien. Meer tijd, minder zorgen. Wie doet mee?

4 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Ik doe mee!! Meer genieten van het leven en alles rustig aan doen! 2012 gaat niet aan me voorbijvliegen zoals 2011!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel geluk en plezier met jullie hummeltje in 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik doe mee! Meer tijd en meer genieten vind ik het beste voornemen ooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe ook mee! Dat is echt wat nodig is! En je schrijfsel is echt herkenbaar (zie maar naar wat ikzelf net heb neergepend, grappig dat het zo vergelijkbaar is precies :-) ). Dus: de pot op met alle dingen die je zou moeten en willen doen als je daar geen tijd voor hebt, en genieten maar van de vele kleine en grote gelukjes die op onze weg liggen...

  En verder ook m'n beste wensen voor jou en je familie!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen