zondag 5 februari 2012

Stapeltjes geluk

Hummeltje heeft een nieuw elan gevonden, weg van de kerstdrukte en de eerste verdrietjes.  Hij is zo vrolijk en zo lief, slaapt rustiger en experimenteert volop. Met torentjes (de ikea-toren lukt!), met klanken,  met klimmen en vallen, met kleurpotloodjes en met ons. Hij begint logische spelletjes te spelen; achter een tafelpoot zitten en kiekeboe doen naar links en naar rechts. Zittend in de keuken het touwtje van het optrekgordijn ver uittrekken en weer loslaten. Hij probeert zijn schoentjes zelf aan te doen, eet nu ook een potje yoghurt alleen leeg (mits de nodige opkuis nadien), en weet de snoepkast te vinden. Hij brabbelt nu ook volop. Hij converseert met zijn knuffelbeertjes, mét de juiste intonaties. Hij roept ons en betrekt ons in zijn spel. Hij knuffelt en geeft duizenden kusjes, en hij wandelt aan mijn hand. Hij kruipt in de kast en hij lacht.  En na het avondritueel wandelt hij zelf naar zijn kamer.  Elke dag zien we wel iéts nieuws en steelt hij ons hart. De allermoppigste mop van alle mopskes. 

(voor de oplettenden: 't Was de propere plooiwas) 

3 opmerkingen:

 1. haha, swiet, ik had het niet doorgehad als je ps er niet had gezet!!! zalig gewoon, zalig ook dat doorleefd huis met alles er op en eraan. ik voel je genieten en dat doet deugd.

  go elan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heel vreemd hoe het langzaamaan groeit. Het speelgoed in huis heeft nog lang 'vreemd' voor me aangevoeld, net als alles dat erbij hoort. Nu stilaan is er een soort 'routine' in het opstaan en gaan slapen. Maar het gecharmeerd worden en verliefd zijn, groeit elke dag. 't is inderdaad heerlijk. Maar miskijk je ook niet. Wat er niet is, verhef je vaak tot iets irreëel. Er is geen stofwolk geluk over me heen gelegd, maar wel kleine druppeltjes, die me diep raken. (Is zowaar mooier, maar minder herkenbaar). Ik stuur ze jouw richting in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie en vertederende post.. en ook je reactie hier is zo mooi. inderdaad, kleine druppeltjes geluk... Zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen