zondag 11 november 2012

Verlengd weekend zonder plannen

Zomaar vijf dagen thuis zonder wilde plannen. Dan doet een mens eens wat:

Ik wilde een gsm tasje maken, maar dat mislukte. Het werd dan een potpourri-zakje voor mijn jarige schoonmama. 


Een jaar na datum volgde ik eindelijk naailes twee voor mijn naaimachine.  Daarna wist ik hoe ik met tricot aan de slag kon.  Min of meer. Ik maakte voor hummeltje een truitje van een oude trui van paps. (de enveloppemouwtjes zijn nog niet helemaal gelijk, maar dat zie je niet omdat hummeltje toch nooit stilstaat :-))


Verder knutselde ik nog een zwemtas in elkaar voor een kersverse grote zus in onze vriendenkring.  (met de hulp van http://startenstik.blogspot.be/p/tutorials.html, die haar inspiratie haalde bij bij Noodle head). De stofjes vond ik op de markt in Valkenswaard en op de zolder.  Nu nog leren hoe ik de touwtjes correct moet inrijgen. Het ding ging namelijk niet langs twee kanten dicht.We lieten een vitrinekast en een tv-kast maken. (oké, hier ging wat langere tijd over heen dan een verlengd weekend)


We pasten onze living aan onze nieuwe kasten aan. Tafel werd 180° gedraaid. We vonden het vreemd dat we de tafel ooit anders hadden gezet. Handige schoonbroer draaide onze lampen mee, want anders was het natuurlijk een vreemd zicht. 


Zo opgeruimd is het overigens maar zelden, en altijd na 20u30 's avonds. Doorgaans ziet onze living er overal zo uit:


Ik kreeg van mijn nichtje de heerlijke muziek van Amélie Poulin in leen, en oefende, en oefende, en oefende op de pianoIk prulde ook nog wat aan onze foto's en kwam dit exemplaar tegen: een verdwaalde klaproos in Nieuwpoort, ergens deze zomer. Schoonheid waar je het niet verwacht. 


Verder hebben we met hummeltje ook gekleurd ("kleuurrrréén"; hij zegt dit echt op zijn frans) en geverfd ("veven") en muziek gemaakt ("iekiek"). Hij speelt voortreffelijk mondharmonica en tamboerijn. Beeldmateriaal is in productie en volgt. 't Is maar dat jullie nog eens komen piepen :-) 

1 opmerking:

  1. Het ziet er allemaal echt zo gezellig uit! En wat een leuke naaiprojectjes, ik ben jaloers! Het lijkt me dat jullie echt genieten van jullie gezinnetje, van jullie kleine hummeltje, en van ook gewone dingen in het leven... Fijn om lezen! Ik kom zeker nog terug piepen voor meer :-)

    Liefs
    Barbara

    BeantwoordenVerwijderen