zaterdag 16 maart 2013

Het grote bed

Het zijn korte nachten, sinds de kamer van Hummeltje er zo uitziet: 



's Avonds gaan slapen, lukt na een week al beter. De truck is om hem, als hij blijft opstaan, terug te leggen zonder ook maar iets te zeggen, en zonder kusje (vooral dát).  Maar 's nachts staat hij op. Eén keer, twee keer, drie keer ... Ik ben een redelijk wrak. Ook 's middags is slapen geen deugd meer. Resultaat na een paar pogingen is dit:



En dit was na al een gedeeltelijke opruiming...
Het is natuurlijk allemaal nog nieuw, en hij is ook wat verkouden. Het komt dus vast wel goed. Hummeltje heeft trouwens zelf een excuus in petto als hij stout is: "tja, B peuter", zegt hij dan. Tellen kan hij ook al. Dat gaat als volgt: één, twee, djieee, boooosj, wiijjjf, ..." Je zou bijna denken dat wij altijd boos zijn, maar dat is helemaal niet zo, en hij is doorgaans écht wel lief.

Hebben jullie ervaring met uit bed kruipende peuters? Hoe pakken jullie dat aan? En waar vinden jullie tijd voor jezelf als de kindjes 's middags niet gaan slapen? Doen jullie 's middags dan de 'nuttige' dingen, of zijn jullie dan altijd met de kindjes bezig? Hij speelt overigens heel mooi alleen. Ik weet dan niet of ik hem best lekker laat spelen, of toch ook nieuwe dingen aanbied. Als hij mooi alleen speelt,  belonen we hem door even met hem mee te spelen, maar soms is dan nét het mooie spel gedaan).  Dus: laat maar komen, die tips voor peuters!

5 opmerkingen:

  1. Euh, ik heb eigenlijk geen ervaring met een uit bed kruipende peuter (als kleuter doet ze 't nu wel!). Ik had wel, bij de overgang naar 'het grote bed' voor een grote extra (wegklapbare) bedrand gezorgd. Zo leek het alsof ze in een bed met hoge randen lag. Zou dat kunnen helpen?

    Nu ze kleuter is, zet ik haar even 'in de hoek' wanneer ze steeds maar uit haar bedje blijft komen. Al doet ze dit niet zo vaak: ze ligt eigenlijk wel graag in haar bed.

    Veel succes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij blijft intussen al veel beter liggen. Het inslapen gaat wat moeilijker, maar eens de nacht begonnen, slaapt ie prima. We hebben wel wat trucks moeten bovenhalen, maar het 'geen kusje krijgen als je weer uit je bed kruipt' werkt het beste. Tot mams' spijt ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Swiet, ik zag net op mijn berichten)feed (of hoe noem je dat?) een andere post, van vandaag, maar als ik erop klik lijkt die niet te bestaan (kan dat?). Ik reageer dus maar op deze post. Ik ben echt heel erg verschoten en onder de indruk, en leef heel erg mee. ik wil je graag een hart onder de riem steken, wil je laten weten dat ik duimduimduim, kaarsen ga branden, en ga hopen hopen hopen voor jou, voor jullie. Oh, ik weet niet wat te schrijven, maar kan niet gewoon 'niet reageren'... HEEL VEEL sterkte, ik ben in gedachten bij je... Als het gaat, hou ons op de hoogte...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Idem hier...
    Ik was al een tijdje van plan om je te feliciteren met Hummeltjes prachtige kamertje en nu lees ik je zwarte bericht...
    Niet te geloven, niet te begrijpen, ongelooflijk geschrokken.
    We hopen mee op zo goed mogelijk nieuws!
    Veel courage, vechtlust en sterkte gewenst.
    Laat de moed niet zakken!
    Als we je op één of andere manier kunnen helpen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Onze dochter is nog geen jaar, kan je niet helpen met uit bed kruipen.
    Ik hoop dat er snel beterschap is.

    BeantwoordenVerwijderen