Voilá, de wekelijkse portie ondersteunende eiwitten
(cetuximab) zijn weer geïnjecteerd. Ik kan weer lekker uitblinken in roodheid,
droge huid, kloofjes en andere lichte kwaaltjes. Ze zijn er. Ze irriteren me gelukkig maar nu
en dan – vooral wanneer ik in de spiegel kijk, of kleine dingetjes wil vast- of
losknopen. Of wanneer ik ’s morgens de koude zalf op mijn heupen moet smeren.
Bah, zo koud! Je zou dat moeten kunnen voorverwarmen…
Maar goed, de stof is weer binnen en kan haar werk doen. Dat
hopen we toch. Ik moet hiervoor een tweetal uren in het ziekenhuis blijven.
Maar met de behoorlijke verplaatsing ben ik toch een hele dag weg van huis.
Vervelend, zou je denken, maar dat valt best mee. Alleen 's avonds is het wat moeilijker omdat ik intussen gewoon ben
om heel rustig te koken. Op dinsdag zit dat er niet in. Maar goed, ik besef dat
voor de meeste mensen rustig koken altijd een illusie is. Dus laten we daar
maar niet teveel mee inzitten.
Ik heb me trouwens best wel vermaakt vandaag. Ik verjaar binnenkort – jaja, ik
verjaar! Nu had ik daar dit jaar toch wel op gerekend hoor. Volgend jaar mag
het uitbundiger gevierd. Dan vind ik het een overwinning. Maar dus, ik verjaar.
En wij – dat is manlief en ik – vinden dat een prima reden om nog eens lekker
(lees uitgebreid en verfijnd) te gaan eten. Dus heb ik menig menukaart online
bestudeerd. Best wel ironisch, als ik er zo over nadenk. Een chemopatiënt wordt
meestal toch geassocieerd met niet eten, weinig eten, weinig smaak en meer van
dat. Niet bij mij hoor. Ik eet veel, met smaak, en zit zowaar in een
receptenobsessie. Misschien wel wat overcompensatie, en vooral veroorzaakt
door mijn uitgesproken goestingen. Maar dat zal mij worst wezen. Of vis, want
heb ik nog altijd liever.
Alvast een fijne verjaardag gewenst, Swiet. Ik ben heel benieuwd waar je gaat eten en wat er op je bord ligt ;-) In elk geval: geniet met volle teugen van je uitje met je man!
BeantwoordenVerwijderenDag Lie, het wordt La Botte in Genk. Niet het meest rustige restaurant, maar het eten zou wel heel erg goed zijn. En daar gaat me nu toch om. Review volgt :-)
BeantwoordenVerwijderenHet eten was héél goed, het vroege middaguur nog redelijk rustig, de bediening met Italiaanse flair. Genoten genoten en genoten!
BeantwoordenVerwijderen