dinsdag 12 november 2013

Huisje, tuintje, boompje

Ik hou van mooie interieurs. Ik weet niet precies waar de liefde is ontstaan, maar ik weet wel dat ik mijn ouderlijk huis absoluut niet mooi ingericht vond en er zo mijn eigen idee over had. En in mijn studententijd (je wil niet weten hoeveel jaren dat geleden is) liet ik ooit twee jongemannen met een kast over straat lopen, naar mijn kot. 't Is zo'n roodhouten kast met slanke pootjes, waarbij het oude nachttafeltje van manlief (ik vermoed, net als manlief uit de jaren '70)  perfect past. Beide kastjes moeten na een schuurbeurt nog een plaats krijgen in onze vernieuwde bovenverdieping. Iets voor binnenkort.
Ik hou dus van mooie interieurs, en wil er graag zelf een. Daarom doe ik massa's inspiratie op in woonboekjes, op het net en bij mensen thuis. (onder dit bericht heb ik geprobeerd een opsomming te geven, die nooit volledig kan zijn). Ik vorm dan ideeën in mijn hoofd, foto's bijna, die ik ooit in het echt wil verwezenlijken. Soms wordt de foto werkelijkheid. Soms miskijk ik me toch. Maar de laatste jaren wil het wel lukken, vind ik zelf, in alle bescheidenheid. Ons huis heeft niet echt één stijl, lijkt me. Wat Scandinavisch, met een vleugje romantiek ofzo? 
Op dit ogenblik worden de gang en de bovenverdieping (die een soort multifunctionele gezellige living-/kantoorruimte met plaats voor muziek en logés moet worden) aangepakt. De traphal werd behangen met een behang uit het 'Scandinavian book'. 

En het kastje waar ik verliefd op werd, mocht eindelijk de garage verlaten. Kaartjes van Dille & Kamille, Ikea, Plint.nl, Action, VLinders in de buik, Oktoberdots en Hema


Ooit moet het nog naar de linkermuur verplaatst worden. De muren zelf willen we lichter verven. Een soort lichtblauw-grijs-groen-achtig. Zou dat iets zijn? 
Rechts komt dan een schoenen-aandoen-en-wegzet-plek, waar liefst ook nog een handtas kan rondslingeren, een spiegel boven kan hangen en een bloempje opgezet kan worden. Zoiets, dacht ik, maar ik heb er niet de gevraagde 4000 euro voor over (de zotten). 


 Modulair dressoir Cees Braakman 1950


Een leuk alternatief vonden we dit: een soort meccano-kastje van Qubing (http://www.qubing-shop.nl/). Alleen al het idee maakt me vrolijk. We maken dan een opstelling met een hoog stuk en een lagere 'bank'. Welke kleuren zouden we kiezen?Ook Hummeltje zijn kamer werd aangepakt. De kamer leek zo smal in de vorige opstelling, en daarom werden kasten en zijn bed verplaatst. Zo heeft manlief ook wat meer maoevreerruimte. Autootjes tegen de muur moeten de kamer stoerder maken, en het stoeltje kocht ik omdat het me aan vroeger deed denken. Ik weet alleen niet meer of wij nu zo'n stoeltje hadden, of mijn oma? Of nog iemand anders? Omdat mijn mama niets heeft bijgehouden, heb ik het dan maar op een vintagesite gekocht.
Koffer is een erfstukvan mijn oma, magneetstrip is de messenhouder van Ikea, stoeltje van een van hieronder genoemde vintage sites, en stickers ook van een website waarvan ik de naam vergeten ben, ahum. 


In de living maakte ik eindelijk onze fotowand terug. Ik hou van kunstige foto's, maar toch kozen we hier voor gewone familiefoto's (die ik hier om privacyredenen van Hummeltje niet kan tonen) en een vleugje poëzie. Veel gezelliger. De kunst kan straks naar boven. 
Stef Bos. 
Of wie het zo to the point en toch zo eenvoudig kan zeggen. 
Ik hou van zijn teksten. Dit fragment sierde de laatste pagina van het misboekje van onze trouw.


Ook in de gang word je met poëzie welkom geheten. Zei ik al dat ik van gedichten hou?
Uit een gedichtenmap van Plint.nl.


Tussen het interieurshoppen door geniet ik volop van mijn gezin. Hummeltje is geweldig! Geweldig druk ook. Geweldig opstandig soms ook. Maar een goed gesprek met onze begeleidster van pleegzorg bracht raad. Hummeltje is aan het hechten, en daar moeten we op ingaan. Niet zuchten dus wanneer hij ettelijke malen per nacht naast ons bed komt verifiëren of we er nog wel liggen. Hem ook niet verplichten met andere kindjes te spelen als hij gewoon lekker bij mij wil komen zitten. Wél grenzen blijven stellen. En zijn zelfbepalend gedrag proberen om te buigen naar iets positiefs. Dus ik ging aan de slag en maakte dagritmekaartjes. Wij bepalen het ritme, en hij dénkt dat hij het bepaalt. Hummeltje gelukkig. Wij gelukkig. 


Ik sluit graag af met de beloofde linken.


Waar ik regelmatig ga snuisteren: 


http://www.vtwonen.nl/
http://www.101woonideeen.nl/
http://kijkjeinmijnhuis.nl
http://www.woonblog.be/
http://www.ikeafamily.be/
http://www.prettypegs.com/en/
http://lillelykke.blogspot.be
http://www.espoo.be/nl
http://www.bestwelhip.nl
http://www.old-basics.nl/
http://www.soekis.com
http://eu.fab.com
http://www.deens.nl/
http://www.dutchdesignyear.com
http://www.blendervintageshop.be/
http://www.fashionforhome.nl/
http://www.dekringwinkel.be


Waar ik nog in wil snuisteren:

- Het woonboek, van de makers van de woonblog.

- Het boek van 'Rok en Rol'1 opmerking:

  1. Ziet er allemaal héél gezellig uit, en de Qubingkastjes zijn leuk! (ik hou wel van geel en blauw)
    En ik heb ook een moeder die niks heeft bijgehouden, wat jammer hè, want ik herinner me de leukste meubels en spullen vroeger!

    BeantwoordenVerwijderen