vrijdag 21 februari 2014

Interieuradvies in stilte

Het is een beetje stil hier. Te stil naar mijn gevoel. Ik dacht eens even de (hopelijk) laatste chemootjes erdoor te jagen, en intussen mijn leven op volle toeren te hernemen, maar dat was buiten de troep gerekend. Ziek ben ik ervan!  Misselijk, doodmoe, lusteloos. En dus ligt alles stil. Ik soms ook (hoewel nog steeds te weinig, waardoor de moeheid zich natuurlijk opstapelt). 
Gelukkig gebeurt er intussen toch nog wel iéts. Ik maakte een paar weken geleden nog enkele dingetjes, zoals dit mini-gordijntje voor een mini-raam van de kamer van mini-man. .

Ik bekleedde een memobord:


En dronk tijdens het bloggen een heerlijk tasje thee ...


Met een kopje vol liefde, voor het theezakjeik maakte ook een kleedje voor mijn schattige petekindje. Het ziet er op de foto schever uit dan het in het echt is, maar ik twijfel toch of het mooi past... Ik wil alleszins nog op zoek naar een beter patroon. Ook ga ik meer stofjes combineren, want dit vond ik zelf niet helemaal mijn ding. (sorry, nichtje Z.). Ik leerde wel knoopsgaten maken en ik durfde paspel gebruiken in een kledingstuk. Vooruitgang dus! 


En ik zou mezelf niet zijn als ik niet volop op zoek was naar (alweer) nieuwe woonspulletjes. Zo ben ik onze stoelen in de living beu (iemand kandidaat? Ze zitten fantastisch goed, maar ze zijn te zwaar, en daardoor te moeilijk verplaatsbaar). En wij houden van verplaatsen en met de zon meedraaien. Daarom heb ik ook makkelijke krukjes nodig die ik overal kan inzetten. Aan het bureautje, aan de keukentafel, of om bij te schuiven in het salon. Ik hou normaal niet van plastic-modern. Maar in combinatie met onze huidige spullen, is het misschien toch wel mooi?  Wat denken jullie? Ter herinnering nog even onze living. Tot nu toe staat er een industriëler krukje in (met staal en hout). Zou plastic een tegengewicht geven, of zou het een rommeltje maken van het geheel? En zouden we dan durven gaan voor het ton-model? Of het toch maar eenvoudig houden? Of ergens tussenin, met een krukje met tulpvoet?  Of gewoon een tweede industrieel krukje kopen? (wie goed kijkt ziet het achteraan links op de foto). Deze foto is wel een zeldzaam beeld. Onze tafel is nooit leeg, en de vloer doorgaans ook niet.   


(Ik hoop het krukje boekjes- en rommelvrij te kunnen houden)


(Markplaats.nl)

Eén plastic ding durfde ik al kopen: dit mini-stoeltje voor Hummeltje (de reproductie, wel te verstaan). Ik vond het zooo schattig. En hij kan er niet op staan. Zou dit een voordeel zijn? Of net niet? Ik zoek ook nog naar een originele invulling voor onze gang. Deze is nu te clean, terwijl ik hou van een vleugje romantiek, vintage en humor.  Maar omdat we voldoende bewegingsruimte voor een rolstoel nodig hebben, kunnen we er niet zoveel in plaatsen. 


De rechter muur vind ik wat kaal. En misschien ook de ruimte naast het kastje.


Deze kant vind ik redelijk ok; verplichte vestiaire-rommel incluis.


Ik heb nog een spiegel op overschot 

De spiegel bestaat uit 10 delen, die je kan ophangen zoals je wil (ikea)

  en een paar kandelaars/vaasjes. Met een bloemetje in lijken ze me wel fleurig. ook Ikea

Of zouden we gaan voor open vakkenkastjes, waar ik een wisselende tentoonstelling van de vele pottekes en vaasjes en prulletjes in kan zetten? Dan kan ik meteen ook de achterkant opvrolijken, als ik weer nood heb aan vernieuwing. Iets zoals dit: 

Meer dan voldoende dus om mee bezig te zijn, een week op twee. Of meer, als de chemo wat wil meezitten. 

1 opmerking:

  1. Wat een mooi huis. Maar idd wat clean.
    Ik zou nog zo'n industrieel krukje doen, of twee. In de hal een mooi vloerkleed, doek of wandkleed tegen de muur waar het kastje staat, groot! Kastje naar de overkant.

    BeantwoordenVerwijderen