donderdag 17 maart 2016

Ditjes en datjes

Het lijkt wat stil aan deze zijde, maar eigenlijk is dat hier thuis niet zo. Oké, ik doe het heel rustig aan, dat is waar, maar toch stel ik vast dat er intussen onopvallend toch een en ander is gebeurd.

Mijn zus vouwde 1000 kraanvogels voor mij. Ongelooflijk hoe snel, mooi en helemaal 'mij'. Met een bende vriendinnen werden de vogeltjes aan visdraad geregen en een handige Harry hing ze aan ons plafond. Nu wachten me nog zo een 200 vogeltjes om de knutselkamer op te vrolijken. De 10 mooiste vogeltjes krijgen een ereplaats boven 'mijn' zetel in de living.







Ook een ander 'project' vond voortgang: 'Overtuig manlief om een kat te mogen kopen'. Opdracht: geslaagd! Het katje is gereserveerd, en de eerste spulletjes staan al gezellig in de weg. Ik wilde graag een Scottish Fold (die oortjes! die snoet!), maar omdat elke dag voor mij kostbaar is en Scottisch Foldjes niet zo talrijk zijn,  en ik ook hulp in de opvoeding kan gebruiken, koos ik voor een pasgeboren kitten bij een expert-vriendin. Het wordt dus een grijs Ragdolletje. Ik mag zo vaak gaan kijken als ik wil, en geloof maar dat vriendin T. die woorden nog terug gaat nemen...


'maak eens een dramatische foto'



En dan zijn er nog kleine doe-dingetjes gepasseerd:

- ik kocht een paar niet te technische foto-leer-boeken en las ze fragmentarisch
- ik ging naar de schitterende toneelvoorstelling 'Angelena' met Mieke Dobbels. (Ik ging niet mét Mieke, ik ging met K., maar het was een monoloog van Mieke Dobbels). 
- ik versierde mijn gsm-hoesje iets te snel en onnauwkeurig, maar het idee is wel leuk en voor herhaling vatbaar
- ik vulde de kleerkast van Hummeltje nog eens aan, en versierde een t-shirt
- ik vulde ook de stoffenkast (alsof dat nodig was), in de hoop dat kaboutertjes een paar pyjama's voor Bram komen maken
- een (andere) handige Harry is onze keuken-opsmuk aan het voorbereiden
- ik maakte een verzamelpotje voor al de hilarische Hummeltjes-uitspraken
- ik versierde het ikea-trapje nog maar eens. Verandering van spijs, weet je wel?
- ik dacht elke dag eraan om het nieuwjaarsdiner te posten, maar dat kwam er dan toch weer niet van.
- met het gezin en vrienden hebben we een tripje naar Ierland voorbereid. Lees: veel Iers ontbijten, tetteren, drinken en een beetje voorbereiden. Nog een 14 dagen en off we go! (wat leuk dat ik dit op St-Patricksday even kan noteren)
- we maakten de eerste voorjaarswandelingen, en genoten van een verrassende omgeving, niet zo ver van huis
- eten deed ik niet zo kosjer de laatste tijd, maar wanneer het energiepijl de hoogte in schiet, gaat de eetraket weer mee. Goede voornemens ... 


Ik moet nog veel lezen - en oefenen.
Geïnspireerd op de (veel mooiere, maar ook duurdere) little quote jar.
Een pot (ooit) vol Hummeltjes-spreuken



Het zijn allemaal heel gewone dagelijkse activiteitjes, maar voor mij betekenen ze oh zo veel.   Ook het uitkijken naar de lente doet zo'n deugd. Weekendje Ierland, weekend met mijn familie naar het 'pretpark van de zus' (lees, waar zus werkt), weekendje weg met de schoonfamilie, uitje naar zee op vriendenbezoek en hopelijk veel zon en zo. Oh, en minder chemo, dat ook.  Ik ben er klaar voor!

En inderdaad, een oplettende volger herinnert me aan mijn bucket-list-boek en mijn volwassen (not!) vriendenboekje. Straks foto's maken, want deze zijn ge-wel-dig! Hoe kon ik dat toch vergeten? 

2 opmerkingen:

  1. Fijn nog eens iets te lezen... Je vergeet je bucketlist en vriendenboekje ;)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hier nog eens iets te leren en blij dat het goed met je gaat! Geniet maar lekker van alles
    Groeten, Charlotte (van het naaiclubje)

    BeantwoordenVerwijderen