donderdag 17 maart 2016

Nieuwjaarsmenu (bijna) na Pasen

Ach kom, we doen er gewoon twee vandaag. Die foto's van het nieuwsjaarsdiner. Komt misschien nog met Pasen van pas. Het recept heb ik nog niet teruggevonden (tyyypisch!), dus het zal voorlopig bij watertanden blijven. Want dat is het wél waard. Heeeeerlijk was het! Niet uitgesproken zomers of winters. Fruitig en kruidig.  En oh zo sappig. 

De basis was een verse zalmmoot mét vel, gemarineerd met mandarijnenschijfjes. Daarover kwam een saus met gin en (versgeperst) sinaasappelsap, en 'k'- kruiden (kardemom, kaneel, koriander, komijn). Dit goedje mocht even in de oven, zo'n 12 à 15 minuten, zodat de zalm mooi roze en sappig bleef. 
Wij combineerden het met een lauwe aardappelsalade van krieltjes, amandel en een aantal dezelfde kruiden, en - naar ik me herinner - ook wat curry. Er werd ook een rijstsalade bereid met rode bonen, voor de niet-aardappel-eters, maar die viel (wat mij betreft) wat tegen. 

Het aperitief werd als degustief genuttigd: een mix van bruisend water, vodka en een (zelfgemaakt) rode bessenijsje, zonder geraffineerde suiker. 

Niet meteen typische Nieuwjaarskost, maar daarom eens te meer een herhaling waard, in de loop van het niet meer zo nieuwe jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten