woensdag 18 mei 2011

Gras en zo

Zocht er nog iemand goede afleiding? Heb je een grasveld? Wel, gras maaien! Met het eentonige geluid van de grasmaaier (die van ons is niet bepaald stil) is het best moeilijk om gedachten vast te houden, dus echt doordrammen, lukt dan niet. De onze is ook nog een grasmachine mét draad, zodat je je extra moet concentreren om te vermijden dat je draad geen draad meer is, en je dus ook niet meer kan maaien. Wil je nog meer afleiding, dan kan je figuurtjes proberen te maken. Een behoorlijke uitdaging, met die draad.
Had ik dan afleiding nodig? Mja, toch wel. De cursusdag pleegzorg blijft hangen. Het was super boeiend, maar ook confronterend. Gelukkig zegt ons hart alleen nóg meer 'ja'. Het plaatje klopt, in mijn ogen. De hoop wordt daardoor groter dat de beoordelende deskundigen er net zo over denken ... Volgende week cursusdag twee, en de week nadien mag ik, of mijn verleden, op de rooster. Ik neem aan dat we dan weer wat meer weten.
Wat ik ook nog voel: ik heb vandaag 'mijn project' doorgegeven. Maandenlang gewerkt aan een nieuwe dienst,  en nu neemt mijn collega deze dienst van me over. Ik zag het zelf, met alles dat er met ons gebeurt (en vooral niet gebeurt) zelf niet goed zitten. Hij gaat dat fantastisch goed doen. 'Mijn project'. Gevloekt heb ik erop. Tranen heb ik erom gelaten. Keihard heb ik ervoor gewerkt. Maar ik ga het missen.
Gelukkig is er gras. Mooi groen. Aan onze kant.

1 opmerking:

  1. Gras afrijden laat ik aan mijn Ventje over. Hij mag zich contentreren op 'den draad'. Ikzelf heb genoeg andere taakjes waarbij ik mijn hoofd leeg kan maken: ruiten kuisen, dweilen met keiharde muziek op de achtergrond, strijken met de TV aan (dat is voor mij het aangename aan het nuttige koppelen).
    Voor de rest zal alles wel op zijn plooi komen zeker? Alleen heb ik er geen idee van wat ik mij daar allemaal bij moet voorstellen...
    Succes nog.

    BeantwoordenVerwijderen