zondag 24 juni 2012

zoveel meer dan ikea

Gisteren hebben we nog eens lekker lang rondgesnuffeld in de Ikea. Efficiënt, met een maandenlang opgebouwd lijstje in de hand. Vooral spullement om op te ruimen. Het speelgoed van hummeltje zit nu in een trofast kastje met verschillende kleine schuifven. Hij kreeg ook een eigen gele stoel, zodat hij nu zittend aan een mini bureau kan tekenen en spelen. En het werkt! Hij speelt op dit moment met blokjes uit de trofast kast, waar hij voordien niet naar omkeek. Mams kreeg glazen potten om pasta in te bewaren. Zo wordt iets nuttig ook een beetje decoratief, en is er meer plaats in de voorraadkast. Ik kocht ook (eindelijk) een volledig nieuwe pottenset, mét een veel te zware stoofpot, dus hier zal gekookt worden deze zomer. Naar de ikea gaan, is zoveel meer dan winkelen. Het is uitzoeken, opbouwen, verven, behangen, en een deel van het huis opnieuw decoreren. Het bekvam trapje krijgt een grijze kleur, met één trede in het groen. En als ik dan toch bezig ben met verven, gaan meteen de oude kast die ik ooit op straat vond, en de bijzettafeltjes van mama een likje verf krijgen. En om geen ikeahuis te krijgen (want dat wil ik dan ook weer helemaal niet) zoek ik nog naar originele spulletjes om onze nieuwe vestiairekast een creatief tintje te geven. Haakjes en sleutelopbergers en zo. En ik wil nog een krijtbordje maken met klemmen voor in de keuken, voor nuttige en minder nuttige berichtjes. Ik denk dat ik me nooit meer zal vervelen.

7 opmerkingen:

 1. Haaaaaaaa,, IKEA. Ik ben fan! Uren kan ik er doorlopen. Benden in de leefruimte staat er niet zo veel IKEA-gerief, maar onze en de slaapkamer van de zoon zijn volledig IKEA.
  Wij hadden in de keuken een muur in krijtverf en magneetverf gezet. Ook handig.Die muur is er door verbouwen bij ingeschoten, 'k moet dat dringend eens op een andere muur verven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Lie, Wij hebben ook zo'n magneetmuur. Heerlijk makkelijk voor al die briefjes die anders overal rondslingeren. Heb jij trouwens veel lagen magneetverf moeten zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op onze vorige (stenen, vlakke) muur 2 lagen voor zover ik het me herinner, nu komt het op een gyprocmuur terecht dus ik ben benieuwd hoeveel lagen die nodig zal hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Swiet, ik liep daar ook rond in de voormiddag! Ook op zoek naar trofast kasten, omdat er een groot gat onder onze trap zit die niet effeicient dienst doet. Ondertussen dus wel dankzij ikea (-: . Snuisteren heb ik moeten laten ('t ventje was mee als waakhond). Maar altijd even genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super hé die Ikea .. uren kan ik daar rondlopen.. geweldig om dingen te combineren en ik ga daar niet buiten zonder de zweedse balletjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe heb jij het Bekvam trapje geverfd? Ik wil deze namelijk graag wit maken maar heb geen idee hoe ik dit het beste kan doen. Heb je tips?

  BeantwoordenVerwijderen