dinsdag 9 augustus 2016

Mandjes van vilt

De knutselflow kwam aan het begin van de vakantie binnenwaaien, en is nog steeds present. En ik geniet ervan. De speelkamer is inmiddels ingericht en moet enkel nog opgesmukt worden met muurstickers, bordverf en stopcontact-schilderijtjes. Mijn knutselhoekje is helemaal af en ziet er precies uit zoals ik het zou dromen. En de slaapkamer van Hummeltje is klaar om aangepakt te worden, nu B. het stugge behangpapier vakkundig kwam verwijderen. Ik kan niet wachten om het huis aan een fotoronde te onderwerpen om de resultaten te laten zien.

Omdat ik tijdens de chemosessie gemakkelijk 8 uren aan draadjes verbonden ben, besloot ik ook daar het knutselen te hernemen. Het helpt me trouwens om niet in moeheid weg te zakken. Ik had nog rollen vilt liggen, waar ik niet meteen ideeën meer voor had. Tot ik op pinterest een methode zag om met vilt eenvoudig dingetjes te maken. Het werden drie kleurrijke mandjes voor op de speelkamer. Ik knipte hiervoor het vilt in 'doosvorm'. Vervolgens prikte ik met de ziekenhuis-perforator (die groter was dan de mijne) gaatjes in het vilt. Het duurde even tot ik doorhad hoe ik deze mooi regelmatig kon aanbrengen, maar uiteindelijk had ik het proces beet. En dan moest ik enkel nog het garen dat ik ooit in de Zeeman kocht, door de gaatjes rijgen. Ik probeerde rechte steken en kruisjessteken, en vond uiteindelijk deze laatste het meest rustig ogen. Ik ben alvast blij met het resultaat én met de snelheid van dit project. Ik denk zelfs dat ik mezelf nog een grijs stukje vilt ga aanschaffen om de pinterest-pantoffels uit te proberen. Het is gewoon zo heerlijk eenvoudig. 

Intussen ontdekte ik ook dat je ontzettend veel kan maken met kurk. Het past mooi in elk interieur en is tegelijk mooi en praktisch. De ideeënmolen in mijn hoofd draait bijgevolg weer op volle kracht. En zo blijven we bezig. 

4 opmerkingen:

 1. Spijtig dat vilt zo duur is want zijn leuke ideetjes voor in mijn kleuterklas. mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!! En fijn dat je kunt knutselen in het ziekenhuis.

  Kurk, bedoel je dat kurkleer? K-bas ken je al? Ook iets voor jou, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kurkleer? K-bas? Dat ken ik nog niet. Ik had kurk op rol gezien, in verschillende diktes. De hele dunne kurk lijkt me mooi om dingen op te smukken. Maar eerst moet Hummeltje zijn boekentas af geraken.

   Verwijderen