zondag 22 september 2013

Weer een klein beetje lente

Wat een heerlijke dag vandaag! Met dank aan het geniale idee van manlief om, gewapend met een stevig ontbijt, op bezoek te gaan bij vrienden. Chocobroodjes, croissants, waldkorn-brood-de-luxe, pompoenbrood, wat zoet en hartig beleg en, jawel, zelfgemaakte muesly werden in de auto geladen. Moet je trouwens ook eens proberen, zelf muesly maken. Helemaal niet moeilijk en je kan eindeloos variëren. En het is echt lichter dan de supermarkt-versie. Hummeltje had goed geslapen, en dat maakte dat het ontbijt vlotjes kon overgaan in lunch, zonder ook maar enig gevoel van stress. Dat het lieve dochtertje S. van onze vrienden zich over Hummeltje ontfermde, heeft daar natuurlijk ook veel mee te maken. Ik kan trouwens ontkennen dat kindjes van drie jaar nog niet kunnen samenspelen. Of toch kindjes van drie met kindjes van vier. Ik zou het kunnen bewijzen, maar jammer genoeg is de kabel van ons fototoestel geruïneerd en kan ik de laatste dagen geen foto's meer posten. Mijn gsm zou een alternatief kunnen zijn, maar dan mag ik deze niet voortdurend vergeten of kwijt spelen. Een onbegonnen zaak dus, en voorlopig geen sfeerbeelden ... Ook niet van vrijdagavond, want ik vind het een beetje gek om op restaurant een (pseudo-)fototoestel boven te halen -  terwijl die avond zéker het vermelden waard is hier. 
Heerlijk ontspannend was het, zoals zo vaak het geval is bij uitjes die op het laatste moment gepland worden of spontaan ontstaan. Ik had al een paar dagen zin in de slibtongen van een plaatselijke taverne, en lieve vriendin M. offerde zich graag op als metgezel. En de mannen waren zo vriendelijk om te babysitten. Meer moet dat niet zijn, behalve nog een keer graag. 
Om maar te zeggen dat het weekend verkwikkend was. En dan heb ik het nog niet gehad over mijn uitje met de bakfiets. 4 kilometer, jawel! 

1 opmerking:

  1. leuk om lezen! Hopelijk nog veel van die dingen in 't verschiet...

    BeantwoordenVerwijderen