woensdag 27 mei 2015

Londen

modernisering
King's cross station

Ik hou van citytrippen. Ik hou ook gewoon erg veel van steden. Maar ik ben er nog niet uit of ik er ook graag zou wonen . In de rand wel, denk ik, en ik droom er wel eens over. Maar voorlopig blijft het bij er rondhangen, en dat vind ik keer op keer heerlijk. Ik ga niet op in details, dat niet. Ik snuif sfeer op. Ik vang kleuren en geuren. Ik kijk naar de mensen en probeer verhalen achter hen te zoeken. Ik kan me verbazen over vele clichés die een stad biedt, maar er zijn zoveel meer unieke plekjes en belevenissen. 

Het is inmiddels al van januari geleden dat ik met twee vriendinnen naar Londen trok. Voor het eerst zonder manlief en Hummeltje. En ik heb er wonderwel van genoten!  
Op vakantie hou ik een schriftje bij waar ik mijn indrukken in noteer. Ik probeer ook om die indrukken in een foto te vangen. Niet altijd even eenvoudig in het grijze en koude Londen. En ook de reisgenoten moeten wat geduld hebben, wanneer ik een zoveelste kiekje wil schieten. Maar achteraf ben ik blij met de herinnering. Alsof ik de geuren en kleuren kan vasthouden.  
In Londen, stelde ik het volgende vast:

* Ik dacht dat in Kopenhagen (citytrip in oktober 2014 - moet ook nog eens geblogd worden) een welbepaalde mode floreerde (en mooi!), maar deze zag ik in Londen ook terug. Misschien bestaat er soort van grootstedelijke mode?

* De donkerharige mannen met helblauwe ogen die ik zo'n 15 jaar geleden veel in Londen zag, zijn mysterieus verdwenen. Het maatpak en ietwat vrouwelijke mannen deden hun intrede. Maar ook de baard is hip in Londen. Blijkbaar een vrij universeel gegeven. Mij hoor je niet klagen ... 

* Ik kan in Londen geen structuur terugvinden. Ik kan dat eigenlijk nergens, maar hier was het erg opvallend. De metrokaart kregen we gelukkig wel onder de knie, maar op de torenhoge roltrappen, voelde ik me dan weer niet op mijn gemak.
* De wisseling van de wacht is even indrukwekkend als toeristisch. Ik ben er niet helemaal uit of ik het nu wat vond of niet. De vriendelijke politieman- en vrouw maakten veel goed.

concentratie 
   na 5 minuten ... zelfde blik ... zelfde concentratie? 

focus

focus


* Ook de cliché-gebouwen vind ik niet het meest indrukwekkend. En toch ... 


St Paul's Cathedral


   

                           
the Big Ben recht 

the Big Ben schuin enne . 9/11? 

Downing Street - best niet bezichtigen tijdens de London Marathon ... 
skyline in de schemering


Winchester Abbey


Als je niet binnen mag, pik je een concertje mee langs het raam.
Tot ze het beet hebben ... 

* Ik heb een voorliefde voor 'in opbouw zijnde' buurten. Lees: verloederde buurten, die stilaan worden ingepalmd door hippe, jonge, creatieve lui. Mijn reisgenoten deelden deze mening niet. Misschien is dat wel een vreemd kantje van me. * Elke plek - hoe lelijk ook - heeft iets moois. 

vuilbak met boempotje in een metrostation

shoppingcentre nabij ons jeugdhotel
* Ik hou van het multiculturele stadsleven. Dat mis ik in ons boerendorp. Culturen die zich vermengen. Mensen die elkaar in alle facetten leren kennen. 

* Jeugdhotels zijn fantastisch! Daar word je pas vrolijk van. Wij verbleven in 'Generator hostel', een hip, basic hotel met een leuke ontbijthoek, bar, en soort van filmzaal. Je kan er zonder problemen in je pyjama door de gangen flaneren. Probeer dat maar eens in een vijfsterrenhotel!
lonely sock

En ... wat funfoto's


gsm in al zijn facetten 


St James park 


Opgelet voor overvliegend gevogelte!


binnenturen in Buckingham Palace? Bijna gelukt!
1 opmerking:

  1. Oh ik krijg heimwee! Londen is zo geweldig. Ook wel duur vond ik toen (maar ik was 18)!
    Heb je ook eekhoorntjes gevoederd in St. James Park?
    Ik wil ook nog eens en zeker nu mijn ventje er zo vaak heen gaat... ik ben een beetje jaloers ;)

    BeantwoordenVerwijderen