dinsdag 21 juni 2011

een avond teveel

Zei ik ooit al dat ik, hoewel chaoot in hart en nieren, alles geregeld wil hebben? Ik ben een beetje 'alles of niets'. Chaos of pure orde. Op stand één of stand nul.  Lukt het niet perfect, dan begin ik er niet aan. Maar op een dag stel je vast dat dat niet haalbaar is. Soms lukt iets maar een beetje, maar dan kan je daar best ook blij mee zijn. 't Is maar triestig anders. Ik wilde vanavond de beetjes van het werk wat bijwerken. Zit een avond alleen thuis en dacht in alle rust bij te werken, voorop te werken en terug wat orde op zaken te stellen. Het idee dat ik morgen met een iets legere bureau van start zou kunnen gaan, gaf rust die ik hoognodig heb (getuige de vele slapeloze nachten). Maar dat was buiten mijn pc gerekend. Ik raak maar niet in het systeem. Foutje van de systeembeheerder bij een recente omschakeling. Toeme! Ieder normaal mens zou nu blij zij met de vrijetijd die zich daardoor aandient, maar mij geeft zo'n onverwachte tijd alleen maar verwarring. Dat is mijn geregeld stukje. En ik kan de puzzel niet snel herleggen. Dus dwaal ik wat rond op het net, en facebook (toch maar weer gestart). En je kan al raden, ik had het beter niet gedaan. Al weken probeer ik mamavriendin van enkele posts geleden wat tijd te vragen voor belangrijk nieuws, maar het lukt niet. Zelfs geen rustige minuten aan de telefoon. En waar zit ze nu? Inderdaad. Op facebook. En ik ook. En ze 'zegt' niets. Want zo ver zijn we intussen. Het water is diep geworden. De confrontatie moeilijk. En ik ben even te teleurgesteld om er nog veel in te investeren.
Ach, ik heb nog een hele avond voor me. Manlief is naar een concert. Werken lukt niet. (leve het computertijdperk!) Ik kan maar beter écht ontspannen. Waar stond die hometrainer ook weer?

4 opmerkingen:

 1. Ik weet maar al te goed wat je bedoelt met zo'n avond. En dan het net op en dan dingen lezen en zien die je liever niet ziet.

  Ik ben nu begonnen met een lijstje aan te leggen met alles waar ik mijn tijd in wil steken. Vanaf is het ik ik ik en de rest kan stik. Ik hoop iets aan dat lijstje te hebben op zo'n momenten zoals jij gisterenavond. Misschien ...

  Tober

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nja, 't is inderdaad op momenten als deze dat je weet wie je echte vrienden zijn... Ik ben van veel mensen geschrokken na de miskraam van onze tweeling, zowel in positieve als in negatieve zin.
  Mensen waarvan ik vroeger amper hun voornaam kon onthouden zijn een grote steun en mensen die ik altijd als goede vrienden beschouwden hebben mij zo'n beetje genegeerd, maar kwamen na een dik jaar op't gemak terug af... Tja... Dan hoefde het gelijk niet meer voor mij..

  'k Snap je dus maar al te goed als je te moe bent om te investeren, vriendschap is geen eenrichtingsverkeer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee, Tober! Ik heb dat gisteren ook nog gedacht, net toen ik het berichtje gepost had: ik moet een lijstje opstellen "wat te doen als ik me verveel/als ik tijd teveel heb/als ik nergens zin in heb". Wel, je overtuigt me: ik ga dat écht doen! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lie, mensen kunnen inderdaad niet altijd vatten wat er allemaal in je om kan gaan. Hoe diep het kan gaan. En sommigen willen het gewoon niet weten of mee-voelen. Het moet voor jou ook een heel moeilijke periode (geweest) zijn. Ik ben wel blij dat jij steun hebt gevonden bij andere mensen dan die je verwacht had. Ik merk ook wel een verschuiving... Misschien moet ik nu eens volhouden, en me niet altijd (uiteindelijk) weer tevreden stellen met het eenrichtingsverkeer...

  BeantwoordenVerwijderen