zaterdag 11 juni 2011

toen waren we nog met twee, 205 en een stuk of 20

Veel gebeurd, weinig geschreven. Dit wordt dus een lang relaas ...
We waren nog met drie. De onfortuinlijke koppels in onze vriendenkring die ongewild nog niet in kinderland vertoeven. (voor zover we weten, natuurlijk). En nu zijn we nog met twee. Voor de volhouders onder jullie: zo'n 5 jaar heeft het geduurd, dus als ik het iémand gun. Prachtkoppel overigens! En, niet door er even niet aan te denken en het los te laten en meer van die wondermiddeltjes (op de duur ga je denken dat je't allemaal voor niets doet). Nee hoor, mét medische hulp. Het loont dus wél. Eigenlijk mag ik er nog niets van zeggen/schrijven, want het is nog gigantisch pril, maar als tegenprestatie zet ik tegelijk alle duimen en tenen in de lucht om nog al die maanden ten volle mee te duimen, ook voor het nog steeds onfortuinlijke koppel. En jullie.  Het nieuws is eigenlijk een opsteker van formaat voor al wie moed zoekt om ermee door te gaan. Moet je weten dat wij net ongeveer de knoop aan het doorhakken zijn om ermee te stoppen. (ja, nu al, ik heb volgens mij geen 5-6 jaren draagkracht hiervoor over) En dan hoor je dat... Het kan lukken. Je moet gewoon volhouden. Zucht ... Maandag en dinsdag heb ik rondgelopen op lemen benen, om het even heel zielig voor te stellen. 
Maar ... gelukkig zijn er telkens nieuwe dagen ... zoals donderdag. Als achtergrond: Om medische redenen waren wij bij voorbaat uitgesloten voor buitenlandse adoptie. (Het zou het proberen waard zijn om in België 'geschikt' verklaard te worden, maar no way dat buitenlandse diensten ons ooit een kindje zouden toewijzen, sic). Heel voorzichtig hebben wij gepolst bij binnenlandse adoptie. Is het de procedure waard, of zou ook daar het medische luik aan het einde een doodsteek kunnen geven? Wel, sms'je 11 u 's morgens, manlief: er is geen enkel probleem! men heeft al het vertrouwen in ons als koppel, dus we kunnen volledig gaan voor de selectieprocedure. Voilà! Nummer 205 voor het jaar 2011, maar nu écht in de running. Ik heb voor het eerst in mijn leven een heel glas champagne leeggedronken, dit zegt genoeg.
En dan nog even een update over pleegzorg, want ook dat loopt nog. De cursus zit erop. Ontzettend boeiend, en als je't mij vraagt ook best verplichte literatuur voor op scheiding staande ouders. Echt, dit is leerrijk, in alle opzichten. En nóg meer hebben we er zin in, in dit avontuur. Er volgen nu nog enkele gesprekken, en dan gok ik (en hoop ik) dat we midden juli iets weten. In het beste geval zitten we vanaf dan met zo'n 20 in de 'poule' pleegouders, en is het wachten op een telefoontje. Moet het gezegd dat wij spannende maanden tegemoet gaan?
Oh ja, en voor de creatieve zielen onder jullie: vandaag gaat de naaimachine binnen en in september start een naaicursus, zowaar bij ons om de hoek. This week rules!

4 opmerkingen:

 1. Na 5 jaar? Amai... Leuk voor hen! Hopelijk blijft alles goed gaan eh.
  En gohja, die 5 jaar... Wij hebben in 2010 ook een jaar rust genomen (na 3 jaar behandelen en proberen) met het idee van het af te ronden.
  Wij (ik vooral) konden het niet zomaar lossen, zeker al omdat er geen enkele reden is waarom het niet kan lukken.. Zodoende zijn we herstart.
  Je bent veel sterker en kan meer verdragen dan je ze zelf denkt, hoor...
  Ik had ook nooit gedacht dat ik dit allemaal kon dragen.

  Fijn te horen dat je groen licht kan krijgen voor binnenlandse adoptie én pleegzorg. Ik duim voor goed nieuws in juli!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig nieuws voor dat koppel! 5 jaar is een ontzettend lange tijd en je moet véél sterke moed hebben om blijven door te gaan. Ook voor jullie...
  Leuk dat jullie ook goed nieuws kregen! Nu kunnen jullie vooruit kijken. Hopelijk ontzetten goed nieuws in Juli!

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik val in herhaling maar ook ik ben blij met het goede nieuws! En ik duim mee voor nog meer van dat! ;)

  In september start ik ook met een naaicursus, ben zelf ook behoorlijk ongeduldig en wil het allemaal al meteen van de eerste keer kunnen, vandaar dat zo'n naaicursus voor mij geen slecht idee is. We kunnen misschien leuke en gemakkelijke ideeën uitwisselen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. D, graag! Als er hier eens iets af geraakt, zal ik het posten. Er gaat hier trouwens een nieuwe naaimachine komen, mét een gratis naailes. Als dat geen teken is dat ik eraan moét beginnen! Wordt dus zeker nog vervolgd ...

  BeantwoordenVerwijderen