zondag 1 december 2013

Lang zal ze leven

Nee, nog geen definitieve uitslagen van de scan, maar wel een voorzichtige glimlach van de assistente na de uitslag van de MRI-scan. De CT-scan moet nog volgen.
Het lange leven slaat op mijn verjaardag, die dit jaar in het bijzonder een feestje verdient, vind ik. Dus zijn we aan het voorbereiden. Hapjes, taarten (die mijn stiefmama gaat bakken, en dat betekent dat het bijzonder lekker zal zijn!), chips, nootjes en zelfs tafelversiering; iets waar ik me normaal niet zoveel mee bezig hou. Wij houden trouwens van zelfbediening bij feestjes. 
Voor wie wil, maandag mag er gezongen worden. En hopelijk woensdag nog eens.

Ik schrijf niet meer zo vaak, dus er moet wat ingehaald worden. Wij kregen een tijdje geleden een heilige man met enkele (jawel zwarte) pieten op bezoek. Hummeltje was onder de indruk, maar niét verlegen. Alles haalde hij boven om de Sint te plezieren. En het loonde. Hij mocht de staf vasthouden en de Sint rechthelpen, kijk eens aan! (Met excuses voor de slechte kwaliteit van de foto's. Het spectakel volgen en tegelijk foto's nemen in het donker - het is niet simpel.)
Dat Hummeltje het principe van de Sint stilaan begrijpt, blijkt duidelijk uit een recente quote. Toen ik hem zijn avondverhaaltje vertelde, nadat hij zijn schoen had gezet, begon Hummeltje me plots te overladen met knuffels en kusjes. Ik keek wat verbaasd, maar hij zei snel: "Sinteklaaaas goed vinne hoor!" Dat was duidelijk..., maar knuffels mogen altijd, denk ik dan.

Omdat de Sint me toegefluisterd had dat hij ook knikkers in de schoen zou leggen, ben ik op mijn voorwerk geweest. Ik maakte een knikkerzakje (met dank aan de handige tutorial van Eloleo). En nu we toch aan het feesten zijn; gisteren hebben we bij toeval onze eerste kerstversiering in huis gehaald. Schandalig, want normaal mag dat pas na de komst van de goede Sint, maar voor deze ene keer hebben we een uitzondering gemaakt. Hij is ook zoooo glimlach-opwekkend, onze Rudolf. En daarom mag ie wat vroeger van stal... Laat het feestgedruis maar van start gaan.

4 opmerkingen:

 1. Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria!!
  Hiep hiep, hoera!!
  Een hele gelukkige verjaardag!! 'k Hoop dat je het goed gevierd hebt en'k hoop met je mee dat je dat woensdag nog eens kan overdoen!!
  Leuk knikkerzakje trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me zo leuk om sinterklaas te vieren met Hummeltje!! wij kunnen niet wachten tot Lore het ook een beetje begint te begrijpen :-)

  Leuke rudolf!! Waar heb je die gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag An, de Rudolf komt uit de bloemenwinkel in het centrum van ons dorp. Heerlijke winkel met een super lieve madam, die in haar winkel heel wat decoratiespullen heeft staan.

   Verwijderen
 3. Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloriaaaaa ! Hiep hiep hoera !!!!!!
  Hartelijke gelukwensen met je verjaardag
  xxx I.

  BeantwoordenVerwijderen