woensdag 29 januari 2014

maak er eens een potje van

... met wat plakfolie en een leeg blik erwtjes, bijvoorbeeld. Een potje voor mijn (nog zeer bescheiden) verzameling vintage knopen. Een prachtige reden voor veel bezoeken aan de kringwinkels. Dat potje moet toch vol geraken, niet? Voor een veel-appels-etende vriendin maakte ik een appelzakje. Met dank aan de handige handleiding van Hilde@home (http://hildeathome.blogspot.be/2013/05/het-appelzakje-de-handleiding.html). Het zakje valt een beetje klein uit, maar er zijn ook kleine appels natuurlijk.


Het begint stilaan een traditie te worden: de geboortekaart-body. Deze vond ik zelf super leuk om te maken. 


En als ik het geboortekaartje niet ken, moet er maar iets verzonnen worden. 


En dan een projectje dat heel lang op zich heeft laten wachten.  Het lag maandenlang half afgewerkt in mijn knutselkamer, maar is nu eindelijk af; de pyjama voor Hummeltje. Intussen is hij er al bijna uitgegroeid, maar het kan nog net. Poseren paste niet in zijn planning, dus echt duidelijk kon ik het niet fotograferen.


Voor het verhuisfeestje van een vriendin mocht ik ook op zoek naar een cadeau in seventies-stijl. Bezoekje aan de kringwinkel leverde een oranje-bruin stofje op (een oud gordijn) en enkele kommetjes. De kommetjes vulde ik met snoepjes die ons bomma (en misschien ook die van de vriendin) vroeger altijd in huis had (toegegeven, de snickers en co horen er niet bij). En met het stofje stikte ik mijn eerste kussensloop met paspelband. Eindelijk dat paspelspook overwonnen! Met de uitleg van Mina Dotter een fluitje van een cent. (http://polkadotjes.blogspot.be/2011/01/tutorial-voor-een-kussensloop.html)


kringloopschatten


Wie kent ze nog? De Arabiertjes!


Eindelijk een paspeltje durven gebruiken. Dank je Mina Dotter!


We zijn ook weer volop ons huis aan het afwerken (zoals altijd dus). Grotere en kleinere dingetjes. En zo vond ik dit leuke kadertje. Omdat ik nogal een grote collectie gedichten, teksten en leuke prenten heb, is dit een ideale wissellijst. Gevonden in de Hema.  Het is bijna evaluatietijd in Leuven...En tenslotte nog een foto van mijn nieuwe keukenrek. Ik zocht een tijdje naar de echte cubix-schuifjes, maar moest toen toegeven dat ik daar niet echt plaats voor heb. Gelukkig kwam een Zweedse meubelketen met een handig namaakexemplaar. Een koffie- en theehoekje, zeg maar. Dat doet er mij aan denken dat ik zin hebben in een theetje. Nog even voor ik Hummeltje van school ga halen. Schol! 


4 opmerkingen:

 1. Alles kan samengevat worden in 1 woord: PRACHTIG !!! Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 2. superleuk allemaal!! mooi genaaid en gemaakt, en je huisje ziet er supergezellig uit! hopelijk gaat het verder een beetje met je... ik duim en denk aan je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en? al bij de controlearts geweest? Was hij tevreden over je wonde?
  Ik vind het knap meid hoe jij je erdoor slaat ... maar een mens kan niet anders hé ... bij jou vergeleken valt mijn diabetes in het niets hé. Toch bedankt voor je lieve woorden. Ik hoop ook dat het snel went (en dat ik wat minder knoeierig word met mijn bloedglucose meten want tegenwoordig hangt het bloed overal, zelfs tot in mijn handtas haha).
  je bent weer ferm bezig geweest ... leuk te zien dat je terug wat energie daarvoor hebt! You go girl! Je bent een straffe madam!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Saskia, de controlearts is een beetje uitgesteld. Ik mag nog niet met de auto rijden. Dat hebben we dus nog tegoed!

  BeantwoordenVerwijderen