vrijdag 14 november 2014

Reportage op Canvas: Kind zoekt pleeggezin

Kind zoekt pleeggezin: reportage op Canvas - vanmiddag om 13u50.


Nog net op het nippertje, maar eigenlijk toch wat laat - ik hoop dat de reportage online te zien zal blijven. Een beetje reclame voor een prachtige reportage. Een reportage die, wat mij betreft, duidelijk en volledig is. En eerlijk. Vanuit vele standpunten belicht. Die in een korte tijdsspanne toch aangeeft waar het om gaat en hoe groot het belang is van pleegzorg. Die ook ogen kan openen, en ons een heel kleine inkijk geeft in het denken en vooral voelen van een pleegkind. 

Kijken dus! Omdat het verrijkt. Maar vooral, omdat het oooooh zo nodig is. Omdat er levens worden gered als er meer mensen zich zouden openstellen voor een pleegkindje. 

En al is het niet mijn gewoonte om openbaar politieke uitspraken te doen - ik kan het nu niet laten. Ik begrijp héééél erg de roep van een welbepaalde partij om een statuut voor pleegouders te voorzien. En wellicht is het ook écht nodig. Maar ikzelf heb nog nooit het gevoel gehad dat het gebrek aan statuut me zou tegenhouden om pleegouder te zijn. Ik zou zoveel liever zien dat er wat wordt gedaan aan de instroom in de jeugdzorg. Waarom zijn er zoveel pleegouders nodig? Waarom loopt het in vele gezinnen mis? Waarom kunnen er onvoldoende resultaten geboekt worden in een vroeger stadium? Hoe complex zitten de moeilijkheden in elkaar? Het gaat van gezin naar werk naar school. Van maatschappelijke druk naar teveel keuzes en naar emotionele wanorde. Misschien moeten de politici hun blik ook eens daarop openhouden en de kraan in de sociale sector niet stelselmatig dichtdraaien. En niet zulke geïsoleerde maatregelen op tafel leggen, zonder een breder kader te schetsen. Want dat heb je nodig - een kader. Een ruime blik. Ook de media zou den er volgens mij een grote rol in kunnen spelen. Het is maar een idee...  

Bedankt, Canvas! 

3 opmerkingen:

  1. Ik heb de reportage gemist maar spreek er toch geregeld over.als we groter zouden wonen, wil ik er ook vor gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hi bedankt voor u bezoekje op mijn blogje, ik ben meteen gaan volgen..ik blog graag alleen ik werk fulltime...maar als ik de kans krijgt doe ik delen over haken, koken, mijn geloof, en andere zaken, ligt eraan wat op mijn hart is op het moment...welkom...groetjes..soraya

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was idd een prachtige reportage, ik vond het echt geweldig wat jij en zoveel anderen doen. Wij zouden het ook willen overwegen als we hier door de drukste baby-en verbiuwperiode heen zijn, we zien nog wel... Hoe gaat het verder met je? Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen