vrijdag 19 april 2013

lille håp

Ze zijn er, mijn eerste labeltjes! Heel eenvoudig, en misschien niet de allerbeste kwaliteit, maar ik vind ze leuk! Als dat geen stimulans is om snel weer aan de slag te gaan!
'Lille håp'.  Lees: liele heup, ofwel 'hoopjes' in het Noors. 

Vandaag ben ik weer een pak mobieler, dus naaien moet stilaan weer lukken.  Mobieler? Ja, inderdaad, ik moet wat uitleg geven. Vorige week kreeg ik de eerste chemo's toegediend. Hiervan heb ik eigenlijk heel weinig ondervonden. Mijn huid voelde een beetje dun aan, en had de eerste dagen ook een andere kleur. En ik heb het gevoel dat ik sommige geuren heel sterk waarneem. Toen Hummeltje bijvoorbeeld uit de douche kwam, kon ik de geur van de zeep niet verdragen. Maar misselijk was ik niet en de vermoeidheid leek mee te vallen. Maar in het weekend liep het mis. Ik kreeg steeds meer pijn in mijn middenrif, zo erg dat ademen heel moeilijk werd. Stappen ging nauwelijks. Een combinatie van de lever die tegen mijn middenrif drukt, en een darm die moeilijk op gang wil komen na de eerste ingreep voor de interarteriële chemo. Ik ben van zondagavond tot woensdag opgenomen in het ziekenhuis, waar ze me geleerd hebben om met de pijn om te gaan. Ik blokkeerde zelfs nog voor er pijn was, en daar kom je natuurlijk niet mee vooruit. Gelukkig heeft Leuven een stel fantastische verplegers en verpleegsters, psychomotorische therapeuten, psychologen en diëtisten, die me samen weer met een portie moed naar huis hebben gestuurd. 

Thuiskomen is zalig! De vogels fluiten, Hummeltje leek tevreden (hij is wéér veranderd!), manlief blij, ik blij om hen te zien. Zelfs een dagje in de zetel doorbrengen vind ik hier gezellig. Veel meer kan ik voorlopig niet en ik wil ook niets forceren. Misschien kan ik dan wel in het weekend een uitstap maken? En volgende week wat knutselen? Ik moet mijn labels toch gebruiken, vind je niet?

Dus, voor de volgende post streef ik naar een nieuwe portie knutseloogst!
4 opmerkingen:

 1. ik hoop dat ik een keertje wel kan reageren, alle vorige reacties lukten niet... eerst effe testen voor ik een hele reactie typ...
  1-2-3 test...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is gelukt!! Swiet, ik heb je vorige posts gelezen en wilde echt graag reageren, maar het lukte niet, want ik kreeg altijd maar weer de melding dat je lid moest zijn om te kunnen reageren, heel raar, want ik was aangemeld en al! En ik had geen idee hoe ik je op een andere manier iets kon laten weten!
  Ik heb echt meegeleefd met je, met je angst en je ziekenhuisdagen, de eerste chemo... Bewonderenswaardig dat je de moed en energie vond om dat neer te schrijven, al zal het misschien tegelijk voor jou misschien wel helpen... Er lijkt niet veel dat ik kan zeggen, maar ik ben echt blij te lezen dat je er moed in hebt, dat je gaat creeren, nieuwe dingen gaat maken, ... Ik hoop echt dat je fijne dagen tegemoet gaat, ondanks de pijn...
  HEEL HEEL VEEL MOED voor jullie allen, en weet dat ik veel aan je denk en blijf denken, en dat ik mee hoop met jou en je geliefden dat deze weg snel naar beterschap leidt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Swiet!
  Hier ook iemand die alles meevolgde maar niet kon reageren owv rare dingen in de computerwereld ... En ook ik leef met je mee, er gaat elke avond een kaarsje aan en ik wens je heel veel moed de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor jullie steun! Goed dat jullie intussen weer reacties kunnen plaatsen. Ik probeer iedereen op de hoogte te houden en de moed vast te houden.
  Veel liefs.

  BeantwoordenVerwijderen