woensdag 21 augustus 2013

Knipoog

Het K-woord heeft veel clichés. En er zijn er ook veel van waar. Dat je het woord niet graag uitspreekt bijvoorbeeld, laat staan neerpent. En dat je een grijs-grauwe teint krijgt van de chemo, maar dat zelf niet ziet. Ik zie nu pas dat ik weer roze ben. Moeilijk eten en magerder worden, ook dat. Pijnlijke vingertoppen, aften in de mond, en meer van die kleine dingen. En haaruitval. Gelukkig niet alles, maar mijn al niet weelderige haardos is toch meer dan behoorlijk uitgedund. Ik voel me vaak een oud vrouwtje, zeker nu ik nog steeds wat krom loop door de wonden in mijn buik. Maar er is, zoals altijd, hoop! Ik zag het maandag, toen ik me mooi wou maken voor het verjaardagsfeest van mijn schoonpapa. Voor het eerst sinds maanden durfde ik nog eens mascara boven halen. De laatste keer was dat wat misgelopen, nadat ik ontdekte dat ik maar een paar wimperhaartjes meer over had. Er was meer 'gat' dan wimper. Niet dus de voorbije maandag. Ik had zowaar een hele rij wimpers op elk oog staan, waar ik gewoon net als vroeger een laagje mascara over kon draperen. En ook mijn wenkbrauwen hadden wat opsmuk nodig. Niet bijtekenen deze keer. Nee, wegdoen was de boodschap! Lang geleden dat dat nog nodig was. Op mijn hoofd zie ik nog niet veel verbetering, maar het ziet ernaar uit dat dat er ook aankomt. Ik heb nog een paar weken tot de nieuwe chemokuur begint. Een paar weken om weer meer mezelf te worden.  Wat kijk ik daar naar uit!

8 opmerkingen:

 1. Ik zit hier zo mee te duimen voor jou.
  En altijd hou ik even de adem in wanneer ik je blogje ga lezen

  en vandaag kon ik mee glimlachen tijdens het lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geniet van die paar weken rust ... Ik duim dat je lekker veel haar overal terug krijgt (waar je het wil natuurlijk ;o) )
  het was leuk om deze post te lezen ... want net als pleegmama hou ik altijd wel even mijn adem in als ik weer nieuws op je blog zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat die volgende chemokuur nondedikke de laatste mag zijn! En dat je haardos weelderig mag bloeien ;-)
  Ik heb vandaag mijn staart laten meten door de kapster en ie is bijna lang genoeg om weer af te knippen en een pruik van te laten maken. Dan heb ik al 3 pruiken bij elkaar gespaard op 7 jaar tijd.
  Het minste wat we kunnen doen voor onze zieke/herstellende medemens is dat.
  Misschien vallen er hier nog kandidaten te ronselen? ;-)
  http://www.altijdmooi.be/nl/goede-doelen-en-links/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Lie, wat lief dat je dat doet! Ikzelf zou niet meteen voor een pruik gaan, maar ik weet zeker dat er vele medemensen heel erg blij mee gaan zijn.
  Heel fijn om te lezen dat jullie zo meeleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het is inderdaad lezen met de glimlach.

  Mijn ex-collega , heeft een eigen bedrijfje opgestart, nadat ze genezen verklaart was, is echt niet om het grote geld te verdienen maar eerder van uit het hart haar medemens willen helpen aangezien zij dit zelf allemaal meegemaakt heeft . is een kijkje waard : http://www.rosettelavedette.com/nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke link, Babsie! Die ga ik in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een initiatieven dat hier vermeld worden! Ik wist niet dat dat allemaal bestond! Maar hey, je bent terug op de goeie weg. Hopelijk blijft het haar op de juiste plaatsen wel weg en komt de rest terug, mooier dan ooit tevoren! Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen