zondag 4 augustus 2013

Eenvoud

Nu manlief zijn mooie intermezzo heeft afgerond, wordt het tijd om deze draad weer op te nemen. Uiteraard niet zonder mijn schat een welgemeende dankjewel toe te werpen voor zijn onderhoudende schrijfsels. Het is nog maar eens gebleken dat hij mijn gevoelens perfect kan weergeven, ook al had ik ze zelf in minder dan twee woorden vertaald. Een mooi huwelijk? Zeker!
Het heeft weinig zin om het relaas van de voorbije twee weken nog eens te doen. Dat ik onnoemlijk blij ben niet meer in dat plakkerige ziekenhuisbed te liggen, vat de boel wel samen, denk ik. En dat ik thuis overmand werd door stilte en ruimte. En dat ik ons huis en de tuin weer zo mooi vond! Eens mens raakt soms te snel gewoon aan mooie dingen. 
De tijd heeft voor mij wat stilgestaan. Het lijkt of de zomer 's nachts voorbij is geslopen, en ik haar heb gemist (al lag ik nachtenlang wakker). En toch stond het leven niet stil, zelfs niet voor mij. Een uiterst belangrijke operatie heeft plaatsgevonden natuurlijk, maar er was nog zoveel meer. Hummeltje heeft zijn pampers aan de haak gezwierd en gaat fier als een gieter op het potje. Zoals bij alles heeft hij zijn tijd genomen. Maar hoe! Eens de knop omgedraaid, is ie volledig omgedraaid. Het hoeft geen betoog dat mams apetrots is op haar grote jongen. Nu is hij helemaal klaar om in september zijn eerste stappen in de school te zetten.
En er gebeurde nog meer. In mijn knutselkamer bijvoorbeeld. Onze lieve buren hebben alle Zweedse meubels in elkaar gepuzzeld en opgehangen. Er zijn alleen nog een likje verf nodig en wat haakjes in de muur om het af te werken. Ik heb gekozen voor een overdaad aan kleur en versiering. Ik wil dat de kamer ontploft van creativiteit! In mijn hoofd zitten nog een overvloed aan projectjes, maar die zullen nog even geduldig aan de zijlijn moeten wachten. Ik kan niet veel. Zitten en liggen en hangen. En heel af en toe een wandelingetje maken in de tuin of een boterhammetje smeren. Dan hebben we het gehad. Maar wat niet is, zal nog komen en wordt met jullie, hopelijk snel, weer gedeeld. Intussen probeer ik gewoon blij te zijn dat ik lekker in het zonnetje kan zitten, tussen het riet, de margrieten, lavendel en de zonneroosjes, op de tonen van een schaterend Hummeltje en met manlief aan mijn zij. 

2 opmerkingen:

 1. Super dat je weer thuis bent.
  Hopelijk kan je met hummeltje en manlief nog wat genieten van de zomer in je eigen tuin.
  En elke stap die je zet is er eentje in de goede richting!
  xxx I.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed nieuws!
  Geniet van je opnieuw thuis te kunnen voelen.
  We duimen mee voor een goed herstel!

  BeantwoordenVerwijderen