woensdag 25 maart 2015

We zijn vertrokken

De behandeling is gisteren gestart, en dat gaf me - een beetje tegen mijn verwachting in - vooral een gevoel van opluchting. Het is bezig. Ik kan niet méér doen dan dit ondergaan, en mijn lichaam in goede conditie houden. Het heeft geen zin om hierover nu te piekeren.
Het kamertje in het ziekenhuis viel wat tegen. Ik was dan vorig jaar ook 'verwend' met het open en licht bedden-eiland. Niet dit jaar. Kleine kamertjes aan een smalle gang, met een klein raam met uitzicht op ... groen. Een groene container, wel te verstaan. Niet leuk! Maar goed, ik had gewoontegetrouw knutselgerief bij, een kookboek, mijn gsm, een computer, een leesboek en manlief. Afleiding genoeg dus. 

Blij om weer buiten te zijn, wilde ik de frisse lucht opsnuiven, maar een van de neveneffecten verraste me meteen. Tintelende lippen en pijnlijke kaken, veroorzaakt door koude. Ook vandaag speelt me dat soms parten, maar het valt wel mee. Ik voelde verder ook moeheid. Niet voortdurend, maar met dipjes. Soms word ik overvallen door pijnlijke neusslijmvliezen (wie bedenkt het?).  Mijn haar is nu al futloos (grrr!) en ik heb vaak honger. Wat ik dan moet eten, is moeilijker te bepalen. Soms krijg ik pijn van koude dingen, soms van eten met een harde bijt. Soms weer niet. Sapjes gaan wellicht dagelijks op het menu verschijnen. 

Om me wat af te leiden, kreeg ik vandaag het aangename gezelschap van Nicht L, die ook alle nuttige klusjes heeft opgeknapt. Helaas bleek dit niet evident met Hummeltje. Want hij had een schoolvrije dag - normaal dus 'exclusieve aandacht'  - en Nicht L paste niet in dat plaatje. Maar ook dit viel al bij al goed mee en ik heb gewoon ook genoten van zijn drukke en heel speelse aanwezigheid.  

Samengevat valt het dus wel mee. Als ik die zin nog vaak mag schrijven, zie ik het wel zitten de komende maanden ... 


sapje van ananas, mango, kokoswater, rucolasla, veldsla en muntvilten onderzettertjes.
Sommigen herkennen ons volledig houten salontafeltje.
Enkele weken geleden verfde ik het wit en toen vond ik dat er kleur ontbrak.
Daarom wat spettertjes kleur1 opmerking: