zaterdag 29 augustus 2015

een goede revalidatie start met ... lekker eten?

Zoals ik schreef, ben ik weer erg uitgehongerd. Het is meer een verlangen naar bepaalde voedingsmiddelen dan écht honger hebben. En ik eet graag, dus ging ik na thuiskomst meteen aan de slag. Kleinschalig. Snel. Maar ooooooh zo lekker. Ik maakte twee salades, met terugkomende smaken.
Voor 's middags maakte ik een salade met scampi en een sausje van look, tomaat, paprika 'uit den hof', soyasaus, en honing. Als afwerking strooide ik er sesamzaadjes over.








Voor de tweede salade nam ik dun gesneden rosbief, die ik vulde met rucolasla. Op een bedje van (nog meer) sla strooide ik wat goijebessen, preischeutjes en paprika-stukjes, en er kwam een saus over van ingekookte honing en soyasaus. Een verrassend lekkere combinatie! De inspiratie vond ik hier








Ook dit gerecht kwam nog op tafel. Als maaltijd vond ik het te zoet, maar het scoorde wel prima toen ik de overschot gebruikte als dipsaus. Ik sneed voor het dip-hapje de overschot van de kipfilet in reepjes en wentelde ze in honing en kokosrasp en bakte ze nog even aan in de pan. En gedipt dat er werd! In een mum van tijd was het op, en ook Hummeltje had hierbij erg zijn best gedaan. 

mango kip
foto van eetspiratie.nl

En omdat ik plots ontzettend goesting kreeg in iets verantwoord zoet, mixte ik snel dit bij elkaar. Het is voor de echte pindakaasliefhebbers en is in een mum van tijd klaar. En ook op. Een topper dus, wat mij betreft.

3 Ingredient NO Bake Peanut Butter Oat Bars...SO easy, only 3 ingredients!
foto van http://cookiesandcups.com/

4 opmerkingen:

  1. Wauw, ben je zelf alweer op om zoiets lekkers te maken! Respect en doe je goed. Vel beterschap nog en ga zo door :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet alles maakte ik zelf. De kipschotel werd gemaakt door onze hulp in huis. Gelukkig kan zij ook voortreffelijk koken :-)

      Verwijderen
  2. Ziet er weer allemaal lekker uit en gezond en dat 'snel' kan me ook wel bekoren ;)

    BeantwoordenVerwijderen