Er werd hier thuis nog steeds gekookt - uiteraard, maar postjes bleven uit. Tijdens de chemo is het menu niet altijd zoals ik het zou willen, maar hier en daar verscheen er wel wat lekkers en gezond op tafel.
Ik leerde Iers sodabrood bakken. Naar recept van een vriendin, afkomstig uit Ierland. Grof, beetje zurig, stevig én lekker. En heel snel klaar. En ik moet niet langer vruchteloos zoeken naar een bakker die vers zuurdesembrood bakt, want dit brood mag ik ook eten. Vooral met zalm, is het niet te versmaden.
Ook onder de noemer brood, komt dit eenvoudig plat brood. Je hebt alleen wat speltmeel en Griekse yoghurt nodig, zout en eventueel wat kruiden, zoals rozemarijn. En dan bak je de platte broden gewoon in olijfolie in de pan. Als topping maakte ik tonijnsalade en een salade van rode en witte kool.
Een dessertje dat hier regelmatig terugkomt, is een chocoladepudding, gemaakt van avocado, banaan, rauwe cacaopoeder en notencrème. Met een topping van cocoscrème, is het een echte lekkernij. Al vindt de man des huizes het niet zo best. De kleine man daarentegen merkt nauwelijks het verschil met andere chocoladepuddings.
Fijne feestdagen allemaal!
Oeh, dat klinkt heerlijk allemaal!
BeantwoordenVerwijderenFijn dat je nu thuis bent, geniet van fijne dagen met elkaar.
En als het eens lukt, misschien het recept van dat Ierse brood?
Ik kreeg deze handleiding van een vriendin van Ierse roots:
Verwijderenhttps://www.youtube.com/watch?v=TqYwrngnoYc
Succes! Het is écht de moeite om te proberen. Je kan trouwens variëren met de meelsoorten.
Ziet er weer allemaal héél lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd naar de evaluatie ;)