dinsdag 29 december 2015

Terugblik op een hapjes-kerstavond

Kerstavond vierden we rustig thuis met ons drietjes. Om het wat feestelijk te maken, prepareerden we halvelings samen wat hapjes. Dit was ons kindvriendelijke menu: 



We begonnen met een hapje van zalm, appel, gember en citroen, met een sausje van Griekse yoghurt, citroen, bieslook, peper en zout. 





Daarna smulden we vanalles door elkaar:
Een kiwi-kerstboom met framboosjes, met een slinger van chocoladesaus.



Niet-zelfgemaakte mini-worstenbroodjes met niet-zelfgemaakte ketchup.


Schijfjes appel en koekjes gedoopt in (geraffineerde suiker-vrije) chocoladesaus met kokossnippers. 


Er was één handje wat ongeduldig... 


Kinderchampagne kon niet ontbreken. 


Om af te sluiten een soort van hoofdgerecht: pasta met ui, courgette en een sausje van room, geraspte emmentaler  en curry.


Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Alleen de appelstukjes met chocolade vonden we wat vreemd smaken. De rest ging er vlotjes in. 

Nu op naar de eindejaarsfeesten. 
Ons nieuwjaarsmenu is alvast iets om naar uit te kijken. Een verslag hiervan in het nieuwe jaar! 

1 opmerking:

  1. Mmmm, jammie!! Ziet er heerlijk uit!! Ik sta een beetje achter op je blog... Hoe gaat het met je?? Ik denk erg vaak aan je... Heel veel liefs en ik wens jou en je geliefden heel veel moois in 2016, en vooral veel moed en kracht om te blijven geloven en hopen en vechten... Xxx

    BeantwoordenVerwijderen