zondag 24 augustus 2014

Trouw vraagt om knutseloogst

Manlief en ik mochten gisteren jurk en vest nog eens uithalen - geen das voor manlief - voor een trouwfeest. In een prachtige zaal. Met overheerlijk eten. Met een ongelooflijk attente bediening ook, die erin slaagde mij op onopvallende wijze van een aangepast potje te voorzien. En de bruid was prachtig - wat ik niet zo evident vind voor bruiden in een lange witte jurk. Zij wel. 
De bruid Sarah is een estheet. Ze houdt dus van mooie dingen. Ze houdt ook van persoonlijke attenties, zo bleek uit haar geschenkjes voor ons. Dat vroeg dus om een aangepast cadeau. Ik had ook afleiding nodig de voorbije week. Ideale combinatie dus om het volgende tevoorschijn te toveren:
Het begon met twee mandjes, gemaakt naar het patroon van straight-grain.com. Ik stikte enkel de bovenste rand extra door, om de twee stofjes mooi bij elkaar te houden. Bij de grootste mand (die ik het eerste maakte) verstevigde ik enkel de buitenstof. Dat bleek niet genoeg, zodat het mandje toch inhoud nodig heeft om rechtop te blijven staan. 
Wit-grijze stofjes: handdoeken van Dille & Kamille
Stof met girafjes: camelot
Stof met (ondersteboven gestikte) vogeltjes: geen idee meer... Ooit gekocht op de stoffenbeurs.

Kaartje van Dille & Kamille.

Twee boekjes met opschrift 'ideeën' en 'boekje': Dille & Kamille. Opschrift geschreven met mal van strijkapplicaties.

Kopjes uit de webshop (en van de hand) van veronkiedw.blogspot.be.

Het potje achter de kopjes bevat zelfgemaakte muesly. Potje afkomstig van de origino (zat notencrème in ooit), dekseltje van Dille & Kamille. Stikker '100% handmade' van 'Vlinders in de buik'. 

Centen vouwen in vlinder- en hartvorm: gevonden op pinterest.

De basis is een kartonnen blad, bekleed met plastiekfolie met bordverf-principe. Plastiekfolie via plakfoliewebshop.nl (of hoe Nederlanders hun namen zo duidelijk kunnen houden).


En nu een noodgedwongen blogpauze van mijn hand. Ik laat dit over aan manlief, en ik geef me over aan de handen van de chirurg... Tot gauw!

3 opmerkingen:

 1. wat een mooi trouwkadootje!!!
  heel veel succes met de operatie. Zeg tegen manlief dat hij de brievenbus in het oog houdt in het geval 'het' niet op tijd aankomt en je niet meer thuis bent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chapeau hoe je blijft creatieve cadeau's uit je mouw schudden!
  Voor wat er nu gaat komen: veel moed en sterkte! en als we iets kunnen doen voor jou /manlief/Hummeltje: laat't maar weten hè.
  Liefs en dikke knuffels, Leen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig cadeautje. Bruid en bruidegom zullen aangenaam verrast geweest zijn. Voor jou, veel moed en sterkte de komende dagen. Denk aan jou! Veerle

  BeantwoordenVerwijderen