woensdag 3 december 2014

Collercoaster


Deze rollercoaster is niets tegen degene waar onze emoties door gezwierd zijn de voorbije dagen. Bij mezelf ging het zelfs zó ver dat in gedachten de keuze van mijn schoenen  mijn lot kon beïnvloeden. En welke ring zou ik aandoen? Welke kleren had ik aan bij de beste uitslagen? Hoe kijken de assistent-dokters me aan bij het binnengaan? En 'ooooh God', ze vraagt eerst hoe het met me gaat? Niet goed! 

En dan die woorden: de laatste scan was goed. Het gaat enkel om dat ene plekje. 
Opluchting! Mijn hart ging meteen trager. De daver uit mijn lijf, en ik was voor het eerst sinds vanmorgen in staat te praten. (Wie mij kent, weet dat dit bijzonder is). 
Een operatie is niet evident, omdat mijn buik al te vaak door elkaar werd geschud. Daarom werd de optie van percutane (door de huid) RFA (Radio Frequent Ablation) bekeken. Wegbranden van de tumor, in mensentaal. 
Ook deze overweging duurde in mijn ogen een eeuwigheid, maar na zo'n 20 minuten had de echo-prof dan toch het miniscule plekje gevonden. 

Samengevat: er is nog één plekje, dat er oorspronkelijk al zat, en dus niet wijst op nieuwe activiteit. (Nieuwe activiteit in de toekomst kan niet uitgesloten worden - maar dit voorlopig tussen haakjes). Dit plekje zal doorheen mijn huid weggebrand worden. Onder verdoving, maar dus niet door een ingrijpende operatie. Ik zal bij de feestdagen - als alles goed gaat - hersteld zijn. 
Ik moet je niet vertellen dat de opluchting groot is. Bijzonder groot. Ik kan weer ademhalen en vooruit kijken. En met een brede glimlach Sinterklaas spelen. 


2 opmerkingen:

  1. Fijn! Ik hoop dat je ten volle van die feestdagen zal kunnen genieten, het is je zooo gegund.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super nieuws lieve Swiet. Geniet alvast met volle teugen van de sinterklaasdagen. Ik duim héél erg voor je dat de ingreep vlot verloopt zodat je samen met je gezinnetje kan genieten van de eindejaarsdagen. Op naar 2015 waarin alles alleen maar beter kan gaan ! Dikke knuffel en veel sterkte xxx I.

    BeantwoordenVerwijderen